Aa

Aa

Ђорђевић: Права бораца и ветерана у фокусу рада ресора којим руководим

Ђорђевић: Права бораца и ветерана у фокусу рада ресора којим руководим

Ђорђевић: Права бораца и ветерана у фокусу рада ресора којим руководим

Читај ми

Бољи положај бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица биће у врху приоритета рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, закључак је са данашњег састанка који је одржао министар Зоран Ђорђевић са представницима савеза и удружења наведених категорија.

 

У претходне три године Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је увећало буџет за пројекте за горе поменута удружења и савезе за 140 одсто, тачније 2017. године тај буџет је износио 50 милиона динара, док у 2020. години он износи 120 милиона динара. 

 

У наредних десет дана биће расписан други позив за учешће на јавном конкурсу за пројекте за 2020. годину чија реализација се очекује до краја текуће године.

 

Сви јавни позиви су објављени на сајту Министарства (https://www.minrzs.gov.rs/sr) и могу се наћи у категорији Документи - Јавни конкурси. 

 

“Посебна пажња мора бити посвећена људима који су се борили за нашу земљу, то је политика нашег председника Александра Вучића, чему ћемо наставити да тежимо и у наредном периоду. Побољшање њиховог положаја обезбедићемо не само кроз пројекте, већ и кроз законодавни оквир”, рекао је министар Ђорђевић.

 

Према речима министра, Закон о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица, који ће почети да се примењује 1. јануара 2021. године значајно ће унапредити положај ове категорије становника.

 

“Министарство припрема подзаконске акте и регистар који ће бити саставни део Закона, а који ће омогућити бољи стандард и већа права нашим борцима и ветеранима. Поштујући њихове приоритете и потребе успели смо да заједнички дођемо до решења која ће им побољшати положај”, истакао је Ђорђевић.