Aa

Aa

Ђорђевић поводом Међународног дана деце посетио Дом „Јован Јовановић Змај“

Ђорђевић поводом Међународног дана деце посетио Дом „Јован Јовановић Змај“

Ђорђевић поводом Међународног дана деце посетио Дом „Јован Јовановић Змај“

Читај ми

Поводом обележавања Међународног дана деце, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Дом „Јован Јовановић Змај“, који припада Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је приоритет Владе Србије и ресорног министарства брига о деци и омогућавање њиховог безбрижног детињства, јер они представљају будућност наше земље и основу нашег друштва.

 

„Деца су највеће богатство једног народа, његова будућност и разлог за сваки садашњи труд и напор. Деца су радост и срећа, чак и када су разлог за бригу. Не постоји ништа што је вредно и једне дечје сузе. Деца су људи, можда мали растом и животним искуством, али велики онолико колико је велика наша љубав према њима и већи од сваког нашег достигнућа, без обзира о чему се ради“, поручио је Ђорђевић и додао да Република Србија осуђује сваки облик насиља над децом и да ће наставити да се против тога бори свим снагама. 

 

Према његовим речима, спортски балон, који ће користити око 300 корисникa ове установе и који ће бити израђен по најмодернијим стандардима и прилагођен њиховим потребама, биће завршен до 1. јула текуће године. Како је навео, ова установа никада није имала адекватан простор где би корисници могли да се баве спортом у зимском периоду и овај спортски балон, који се гради први пут, биће заиста од велике важности за њихов развој.

 

Директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска Зоран Милачић рекао је да се ове године због пандемије корона вируса, Међународни дан деце није могао обележити као и иначе, са одређеним бројем манифестација, али да на овај да може да се најави завршетак изградње спортског балона, који ће овој деци бити од великог значаја, јер оно што они највише воле, свакако је спорт. 

 

Међународни дан деце, 1. јун,  који је пут проглашен 1925. године у Женеви, на првој Светској конференцији о добробити деце, званично је усвојен у међународној заједници 1950. године, и од тада се обележава у многим земљама, укључујући и Републику Србију.