Aa

Aa

Ђорђевић потписао наставак споразума о сарадњи са Црвеним крстом

Ђорђевић потписао наставак споразума о сарадњи са Црвеним крстом

Ђорђевић потписао наставак споразума о сарадњи са Црвеним крстом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и генерални секретар Црвеног крста Љубомир Миладиновић потписали су наставак Споразума о сарадњи у вредности од 30 милиона динара за завршетак преосталих  радова на адаптацији објекта Дечјег одмаралишта Црвеног крста Србије у Баошићима.

 

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је и ове године, закључком Владе, определило значајна средства за адаптацију Дечијег одмаралишта у коме на годишњем нивоу борави око 2.500 деце из најугроженијих породица, корисника програма народне кухиње, српских енклава са Косова и Метохије и ђака пешака“, објаснио је Ђорђевић. 

 

Како каже, веома је задовољан досадашњом сарадњом са Црвеним крстом, посебно када је у питању реконструкција Дечијег одмаралишта у Баошићима, јер се улаже у објекат који је намењен деци, који ће их усрећити и улепшати им детињство. 

 

 „Желимо да сва деца у Србији имају једнаке могућности и услове за безбрижно детињство и то је приоритет политике нашег председника Александра Вучића. Боравак на мору и те како позитивно утиче на здравље, стога сваком детету треба да буде омогућен одлазак на исто. Управо из тог разлога толико улажемо у овакве објекте, јер то наша деца заслужују“, закључио је Ђорђевић. 

 

Генерални секретар Љубомир Миладиновић  захвалио је министру Ђорђевићу на подршци и истакао да је Црвени крст задовољан досадашњом сарадњом, као и да је то још један доказ да Влада Србије води социјално одговорну политику.