Aa

Aa

Ђорђевић: Породица је полазна основа свих нас

Ђорђевић: Породица је полазна основа свих нас

Ђорђевић: Породица је полазна основа свих нас

Читај ми

„Повећање наталитета и стварање боље демографске слике, главни је задатак Владе Србије на којем се активно ради. Без обзира на политичке разлике, у овој борби треба да будемо јединствени и да заједно радимо на томе да се у нашој земљи рађа све више деце, јер она представљају будућност Србије и свих нас. Верујем, да ће мере које спроводимо у овој области, на челу са председником Александром Вучићем, у блиској будућности дати позитивне резултате“, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на 7. међународном форуму „Светост материнства“.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је породица основа сваког човека и да смо сви ми одраз наших родитеља. Како каже, без обзира колико имали година, докле год нам је један од родитеља жив, сви смо нечија деца. 

 

„Породица је стуб сваког човека и зато мора да се чува и поштује. Из породице потиче васпитање, а наше понашање јесте рефлексија онога што нас је научила породица у којој смо одрасли. Да бисмо били посвећени својим најближима потребно нам је време, којег у данашње време имамо све мање. То смо као Влада желели да променимо, а први корак учинио је наш  председник Александар Вучић, када је вратио радно време од 7:30 до 15:30“, рекао је министар. 

 

Ђорђевић је навео да верује да су сви грађани уочили да много више времена могу да посвете породици када се кући врате раније са посла. Међутим, како каже, Министарство је имало разумевања и за оне родитеље који имају малу децу и морају да их оставе у вртићу или испрате у школу рано ујутро, те је увело флексибилно радно време, како би радници били продуктивнији и задовољнији, јер могу да  посвете потребну пажњу својој деци. 

 

Према његовим речима, Министарство, на чијем је челу, прво је увело овај начин рада и верује да ће и остале институције следити овај пример.

 

Министар Ђорђевић рекао је да се ресорно министарство такође активно бави и смањивањем економских миграција, које представљају проблем, не само у нашој земљи, већ у целом свету. У вези са тим, основан је Координациони тим за праћење токова из области економских миграција у Републици Србији, а до краја године се очекује и израда Нацрта стратегије за управљање економским миграцијама за период 2021. до 2027. године.

 

„Проблем економских миграција и унапређење демографске слике су две уско повезане теме, којима као држава посвећујемо посебну пажњу. Желимо да задржимо наше младе људе у Србији, али да створимо повољне услове да се они, који су отишли врате, али и да привучемо стране држављане да дођу да живе и раде код нас“, рекао је министар.

 

Увођење социјалних карата такође је навео као једну од мера које спроводи ресорно министарство у циљу стварања бољих услова за живот и рад наших грађана. Према његовим речима, прва фаза је завршена, а у току следеће године очекује се и да се заврши друга. Верује да ће управо њихово увођење нашим грађанима много тога олакшати и омогућити им сва права која имају.