Aa

Aa

Ђорђевић обишао установе социјалне заштите за смештај корисника

Ђорђевић обишао установе социјалне заштите за смештај корисника

Ђорђевић обишао установе социјалне заштите за смештај корисника

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је установе социјалне заштите за смештај корисника на територији Србије.

 

Ђорђевић је обишао установе у Суботици, Кањижи, Новом Кнежевцу, Кикинди, Молу, Бечеју, Зрењанину, Старом Лецу, Вршцу, Белој Цркви, Јабуци и Панчеву и том приликом још једном нагласио да су корисници ових установа, као што се од почетка увођења ванредног стања истиче, најкритичнија категорија становништва и да зато треба да им се обезбеди заштита на највишем могућем нивоу.

 

„Како бисмо наше најстарије грађане заштитили што боље реаговали смо и пре проглашења ванредног стања и упутили свим институцијама мере које морају да спроводе, забранили све посете, као и изласке и уласке корисника, обезбедили довољне количине дезинфекционих средстава и заштитних маски, као и доставу неопходних намирница“, рекао је министар.

 

Ђорђевић је навео да је лични контакт са директорима и запосленима прилика да се размене информације и најбоље сагледа целокупна ситуација и услови у којима бораве корисници, те да због тога увек практикује да посети установе које су у надлежности ресорног министарства. Како каже, то је и одлична прилика да запослени и руководство установа,  уколико  имају неких недоумица, на много лакши начин питају за савет или помоћ.