Aa

Aa

Ђорђевић обишао кол центар поводом обележавања јубилеја Дечијег саветодавног телефона- Надел Србија

Ђорђевић обишао кол центар поводом обележавања јубилеја Дечијег саветодавног телефона- Надел Србија

Ђорђевић обишао кол центар поводом обележавања јубилеја Дечијег саветодавног телефона- Надел Србија

Читај ми

Национална Дечија линија, која се бави  подршком деци и младима, заштитом дечијих права и превенцијом насиља над децом, током 15 година постојања одговорила је на преко милион позива. Oве године од стране Светске мреже дечијих линија проглашена је за “супер усаглашену” што представља значајно признање и још једну потврду да су напори које смо уложили дали резултат”, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић приликом обиласка просторија у којима се налази кол центар а поводом обележавања јубилеја  Дечијег саветодавног телефона – Надел Србија.

 

Kако је рекао, Светска мрежа дечијих линија оценила је Србију као најбољу чланицу која на најбољи начин извршава своје задатке предвиђене мисијом и циљевима у земљи, али и према светској мрежи.

 

“Од оснивања Дечија линија се развијала сваког дана све више. Министарство којим руководим је подржавало разноврсне захтеве и потребе развоја сервиса, како бисмо задовољили светске стандарде у погледу многих ствари али  пре свега, квалитета разговора са децом. Данас имамо модеран сервис који поред могућности пријема телефонских позива, ускоро уводи саветовање путем чета (chat) уз помоћ Вибер, Фејсбук и Инстаграм апликација или путем веб странице www.116111.rs ”, рекао је Ђорђевић.

 

Према његовим речима ово је начин  да се изађе у сусрет потребама младих да остваре висок степен поверљивости и анонимности на њима приступачан начин (куцкањем) уз могућност коју до сада није било могуће понудити, а то је да  могу контактирају бесплатно,  захваљујући интернету, деца из целог света, превасходно деца из српске дијаспоре, који су у претходним годинама напустили са породицом Србију, а имају снажан осећај припадности и јаке корене са земљом порекла.

 

„Брига о деци представља приоритет рада ресора којим руководим али и Владе Републике Србије. Усвајањем Закона о заштити деце и заштитнику детета обезбедиће се још већа заштита деце уз поштовање њихових права. Циљ који нам је свима поставио председник Александар Вучић јесте да у потпуности искоренимо насиље над децом и да им обезбедимо све услове за срећно и безбрижно одрастање. Наставићемо да тежимо остварењу тог циља“, поручио је министар.

 

Директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској Зоран Милачић захвалио се ресорном Министарству које годинама финансира пружање ове услуге.

 

„Током 15 година рада сусретали смо се са различитим изазовима и ситуацијама које смо успели да решимо и помогнемо деци. Наравно, без подршке Министарства не бисмо успели“, закључио је Милачић.