Aa

Aa

Ђорђевић о унапређењу сарадње са Исламском заједницом Србије

Ђорђевић о унапређењу сарадње са Исламском заједницом Србије

Ђорђевић о унапређењу сарадње са Исламском заједницом Србије

Читај ми

„Mеђусобнa солидарност и сарадња свих верских заједница, заједничке идеје и планови и спровођење истих су доказ да су у нашој земљи сви грађани једнаки и да сви имају једнака права“, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић након посете Исламској заједници Србије.

 

Министар Ђорђевић је приликом посете, разговарао са реис-ул-улемом Сеадом Насуфовићем о унапређењу сарадње и будућим плановима истакавши да Министарство са свим верским заједницама има одличну сарадњу, али да увек постоји додатан простор да се та сарадња унапреди и да томе треба увек тежити.

 

„Одлука Владе Србије, која је донета на предлог Министарства, да 2020. буде проглашена Годином солидарности и сарадње додатно је ујединила све верске заједнице у Србији и на то смо веома поносни. Још једном смо доказали да у Србији живи народ који је племенит, јер једни другима помажу, без обзира на то којој верској заједници припадају. У нашој земљи сви имају једнака права и могућности и сигуран сам да је то прави начин за изградњу модерног друштва“, истакао је Ђорђевић.

 

Министар је овом приликом обишао и ђаке, који похађају наставу на свом матерњем језику, арапском и турском, у школи која је у оквиру ове заједнице. 

 

Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић рекао је да му је драго што су све верске заједнице препознале своју потребу да подрже идеју о проглашењу Године солидарности и сарадње. 

 

„Захвални смо министру Ђорђевићу што нас је својом племенитом идејом подстакао да наставимо са својом мисијом и да као људи помажемо једни другима, живот учинимо лепшим и да искушења кроз које пролази цело човечанство, превазиђемо на најбољи могући начин. Дали смо одређене предлоге како бисмо могли да у томе помогнемо и верујем да ће се сарадња са Министарством наставити и у наредном периоду“, истакао је Насуфовић.