Aa

Aa

Ђорђевић: Нема повлашћених, сви морају да раде по закону

Ђорђевић: Нема повлашћених, сви морају да раде по закону

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да је одмах по пријави могућих неправилности у Установи социјалне заштите Дом  за смештај одраслих и старијих ''Дом Конак'' инспекција изашла на терен и након извршеног надзора и уочених пропуста, издала усмени налог да ова установа престане са пружањем услуге домског смештаја и објекат расели од корисника.

 

„Последњи инспекцијски надзор у овој установи био је пре 3 месеца и тада нису уочене никакве неправилности. Након пријаве, инспекција је одмах реаговала и установила да је било пропуста у погледу утврђених услова, норматива и стадарда прописаних правилником и утврђених решењем, одступање од капацитета корисника и неадекватне хигијене и након тога издала усмени налог да се све неправилности исправе“, рекао је министар и додао да уколико ова установа не поступи према налогу инспекције и у складу са законом, биће јој одузета лиценца, а подићи ће се прекршајна, а можда и кривична пријава.

 

Министар је истакао да све установе морају да поштују закон и да нема привилегованих. Он је рекао да ће инспекција наставити да врши ванредне и редовне инспекције, како би спречили настанак оваквих и сличних ситуација и додао да ће рад ове установе, након утврђивања о исправљању неправилности, бити под већом контролом.