Aa

Aa

Ђорђевић: Наши грађани морају да имају најквалитетнију услугу

Ђорђевић: Наши грађани морају да имају најквалитетнију услугу

Ђорђевић: Наши грађани морају да имају најквалитетнију услугу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је Центар за социјални рад и Геронтолошки центар у Вршцу, као и Општу болницу где су Служби педијатрије са неонатологијом, свечано уручени нови инкубатор у оквиру акције „Заједно за бебе“. 

 

Министар Ђорђевић рекао је да ће Вршац бити међу првим општинама која ће добити нову зграду Центра за социјални рад чиме ће се корисницима пружити још боља и квалитетнија услуга. 

 

„Циљ нам је да наши грађани имају најквалитетнију услугу. Желимо да сви центри за социјални рад у Србији буду изграђени по истом моделу према мишљењима стручних људи, слични по изгледу и функционалности. Такође, материјални положај запослених мора да буде бољи и за то се активно залажемо, а у тој намери имамо и подршку председнице Владе Ане Брнабић“, рекао је министар.

 

Након посете Геронтолошком центру, министар је истакао да је задовољан руковођењем надлежних и условима у којима живе наши најстарији, али да увек постоји простора за додатно унапређење и да ће Министарство у томе пружити подршку, у складу са могућностима.

 

У акцији „Заједно за бебе“ до сада је набављена медицинска опрема за породилишта и домове здравља у Београду, Чачку, Шапцу, Књажевцу, Пожаревцу, Крушевцу, Грачаници, Алексинцу, Ваљеву, Неготину, Кладову, Јагодини, Прибоју, Врњачкој Бањи и Ћуприји. 

 

За лечење превремено рођених беба, са малом телесном тежином на порођају или неком урођеном аномалијом потребна је најсавременија медицинска опрема која подразумева инкубатор, те је значај ове акције у том смислу велики.