Aa

Aa

Ђорђевић: Mинималнa зарада већа него икада - 30.022 динара

Ђорђевић: Mинималнa зарада већа него икада - 30.022 динара

Ђорђевић: Mинималнa зарада већа него икада - 30.022 динара

Читај ми

"Реформе које је председник Републике Србије Александар Вучић увео 2014. године резултирале су тиме да повећање минималне цене рада данас буде највише него икада у Србији и то за 11,1 одсто, односно 172,5 динара по сату, што просечно даје месечну минималну зараду од 30.022 динара", рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и председавајући Социјално - економским саветом Републике Србије. 

 

На конференцији за медије, након 92. редовне седнице СЕС- а Ђорђевић је рекао је да је жеља Владе Србије да повећање буде у складу са реалним основама и да верује да ће у Србији сигурно бити бољи материјални положај за све грађане.

 

"Јавни дуг данас је 51,9 одсто, незапосленост 10, 3 одсто, инфлација 1,6 одсто, а имамо и реално повећање бруто домаћег производа и то показује да Србија напредује у сваком смислу", рекао је Ђорђевић. 

 

Министар је поручио и да Влада Србије очекује побољшање животног стандарда и већи број инвестиција.

 

Конференцији су присуствовали министар финансија Синиша Мали, председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић, председник УГС “Независност” Зоран Стојиљковић и почасни председник Уније послодаваца Србије Небојша Атанацковић.