Aa

Aa

Ђорђевић: Међугенерацијска сарадња и солидарност основа сваког модерног друштва

Ђорђевић: Међугенерацијска сарадња и солидарност основа сваког модерног друштва

Ђорђевић: Међугенерацијска сарадња и солидарност основа сваког модерног друштва

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, на конференцији одржаној поводом представљања резултата пројекта „Међугенерацијска радионица“, поручио је да је веома битно да се у наредном периоду ради на унапређењу сарадње младих и наших најстаријих грађана, јер управо та међугенерацијска сарадња и солидарност представљају основу сваког модерног друштва.

  

Министар Ђорђевић рекао је да су успешно завршене прва и друга фаза пројекта, а како је навео, циљ овог пројекта, јесте да се пронађу најбољи начини за унапређење међугенерацијске сарадње. 

 

„С обзиром да је приоритет рада Владе Србије побољшање демографске слике наше земље, као и повећана брига о најстаријим грађанима и обезбеђивање што бољих услова њиховог живота, од великог је значаја и рад на унапређењу међугенерацијске сарадње. У таквим околностима желели смо да кроз овај пројекат видимо како најбоље да унапредимо ту сарадњу и учинимо је што ефикаснијом. Постигнути резултати биће даље анализирани и верујем да ће дати јасан план како да као држава учинимо сарадњу још ефикаснијом“, рекао је Ђорђевић. 

 

Како је навео, Министарство је поред овог пројекта следило пример и других земаља које су радиле на унапређењу међугенерацијске сарадње и предложило Министарству просвете да се убудуће, предшколске установе граде близу домова за старе, јер су се такви примери показали као врло корисни, како за децу, тако и за одрасле. 

 

Конференцији су присуствовали председник Управног одбора ПИО фонда Данило Вујичић в.д. помоћника министра Слађана Чабрић, проф. др Мирослав Бркић, директор Сектора за правне и опште послове ПИО фонда Ана Хаџи Дашић, директор Сектора за односе с јавношћу Јелица Тимотијевић, директор Центра за заштиту одојчади , деце и омладине Звечанска Зоран Милачић, в.д. директора Установе за младе и децу Сремчица Марина Видојевић, в.д. директора Геронтолошког центра Бежанијска коса Срђан Димитријевић и други представници установа социјалне заштите, као и деца из Звечанске.