Ђорђевић: Инспекторат за рад је ту да брани радника и његова права

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је састанак са инспекторима Инспектората за рад и поручио да се ресор којим он руководи активно бори за боље услове рада инспектора како би могли да обављају свој посао што ефикасније са циљем да грађанима омогуће загарантована радничка права.

 

„Учинили смо велики напор како бисмо стали на пут рушењу радничких права, сузбили смо великим делом рад на црно и остварили добар резултат током претходне године кроз пројекат Реци Не раду на црно. За то сте заслужни првенствено ви и хвала вам што штитите наше раднике и одговорно радите свој посао“, рекао је министар Ђорђевић и подсетио каква је била ситуација када је дошао на чело овог ресора, каква је сада и представио планове за 2019. годину.

 

„Када сам дошао на чело овог ресора инспектори нису имали средства за рад, штампаче, компјутере. Лично сам се залагао да учинимо све што је могуће да поправимо ту ситуацију. Сада имају компјутере, ове године нас очекује увођење електронске управе за документацију, што ће им омогућити да буду оперативнији. Радимо на новим службеним легитимацијама, а у плану нам је још много тога како бисмо вам омогућили да радите брже и боље.  Заштићени радници и задовољни послодавци су оно чему тежимо, наставите одговорно да радите свој посао и верујем да ћемо успети у томе” рекао је министар Ђорђевић.

 

Поред министра Ђорђевића, састанку су присуствовали и в.д. директора Инспектората за рад Стеван Ђуровић, као и представници регионалних Инспектората.