Aa

Aa

ЂОРЂЕВИЋ ДОНЕО ОДЛУКУ: Девојчица Ленка враћена породици Савић

ЂОРЂЕВИЋ ДОНЕО ОДЛУКУ: Девојчица Ленка враћена породици Савић

ЂОРЂЕВИЋ ДОНЕО ОДЛУКУ: Девојчица Ленка враћена породици Савић

Читај ми


Трогодишња девојчица Ленка, одлуком министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића враћена je породици Савић, Бориславу и Биљани.

 

Министар Ђорђевић честитао је породици Савић и пожелео им да о детету брину на најбољи начин, да она расте у нормалним околностима и да се такав случај више у Србији никада не догоди.

 

„Министарство је оформило комисију како би се усвојење мале Ленке спровело по свим законским оквирима и у интересу детета. Након њихове анализе и препоруке, донео сам коначну одлуку да се одобри заснивање усвојења Ленке Бараковић од стране усвојитеља породице Савић“, рекао је Ђорђевић и истакао да је о овој одлуци, како је и раније речено, прво обавештена породица.

 

Према речима министра, стручни људи из центара за социјални рад до сада су спровели безброј усвојења и сви су прошли без проблема. Како каже, ово је први случај где се појавио проблем, а нада се и последњи.

 

„Интерес детета је увек био на првом месту и свака одлука је донесена у том циљу и у складу са законом, а држава ће породици Савић и свим усвојитељима увек бити на располагању у случају било каквих недоумица и помоћи“, истакао је Ђорђевић.

 

Борислав Савић захвалио је свим присутнима, министру Ђорђевићу, медијима и грађанима који су се ангажовали да њихов случаје не остане непримећен, већ да крајњи исход буде позитиван.