Aa

Aa

Ђорђевић: Дигитализација је приоритет Владе Србије

Ђорђевић: Дигитализација је приоритет Владе Србије

Ђорђевић: Дигитализација је приоритет Владе Србије

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у име председнице Народне скупштине Републике Србије Маје Гојковић, отворио је Регионалну конференцију о трендовима у телекомуникацијама и медијима "Дигитал 2019" где је поручио да је дигитализација приоритет Владе Србије и нешто што може нашу државу да позиционира међу најразвијеније земље, када је ова област у питању.

 

Министар Ђорђевић рекао је и да Министарство придаје велики значај за унапређење ове области и додао да се сваке године издваја све више новца за преквалификацију и доквалификацију радне снаге.

 

„Министарство је у предлогу буџета за 2020. определило 350 милиона динара за преквалификацију и доквалификацију 2.000 људи за послове у ИТ индустрији. Желимо да млади остану у својој земљи, баве се послом који воле и оснују своје породице", нагласио је Ђорђевић.

 

Министар је рекао и да се дигитализација уводи у разне сфере и подсетио да се тренутно спроводи и пројекат „Е-беба 2“, као и да је крајем јула завршена прва фаза увођења социјалних карата, која представља један значајан искорак Србије по питању дигитализације и остваривању већих и транспарентнијих права наших грађана.

 

Када је реч о креативној индустрији, министар је казао да и у том сегменту Србија веома напредује и да је филмска индустрија захваљујући подршци државе веома привлачна за странце те да се све више снима у Србији.


„Држава има више прихода од креативне индустрије, а због тога и од туризма. Све су то начини на које се боримо са изазовима економске миграције која је присутна и у много развијенијим државама, па и у Србији“, рекао је министар.