Aa

Aa

Ђорђевић: Брига о деци један од приоритета Владе

Ђорђевић: Брига о деци један од приоритета Владе

Ђорђевић: Брига о деци један од приоритета Владе

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је обележавању 70 година од оснивања Међународне организације СОС Дечија села, где је поручио да је брига о најмлађим грађанима Републике Србије приоритет ове Владе.

 

Том приликом представљени су резултати рада ове организације у 2018. години и каријерног Центра “Јаки млади” који је у протекле три године помогао више од 350 младих који су одрасли без родитељског старања. На конференцији је представљен и нови програм СОС Дечијих села Србија, намењен подршци младима који излазе из социјални заштите.

 

„Ова организација представља пример добре праксе када је ова област у питању. Ресорно министарство посвеђује посебну пажњу унапређењу положаја деце, побољшању услова живота и унапређивању система њихове заштите“, рекао је Ђорђевић и додао да Република Србија планира да ове године донесе Закон о правима детета који ће знатно унапредити ову област.

 

СОС Дечија села Србија чланица су Међународне организације СОС Дечија села која постоји 70 година и помаже око 1.200.000 људи у 135 земаља. У Србији, организација већ 15 година ради на унапређењу квалитета живота деце и младих без родитељског старања, оснаживању породица у ризику, економском осамостаљивању младих из рањивих група, као и пружању помоћи у ургентним ситуацијама локалном становништву и избеглицама кроз различите видове подршке.