Дарија Кисић Тепавчевић: Вирус искористи сваку нашу слабост и опуштање

Дарија Кисић Тепавчевић: Вирус искористи сваку нашу слабост и опуштање

Дарија Кисић Тепавчевић: Вирус искористи сваку нашу слабост и опуштање

Читај ми

Види се лагани тренд пада броја оболелих од ковида 19, али су бројеви и даље високи и сваки дан десетине суграђана изгуби битку с болешћу, упозорава за РТС министарка рада, запошљавања, борачких и социјалних питања и чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић.

 

Дарија Кисић Тепавчевић је, гостујући у Дневнику РТС-а, навела да, ако се пореди са пет или шест хиљада новооболелих на дневном нивоу, број испод две хљаде јесте мањи, али истиче да су то и даље изузетно високи бројеви и да је више од 200 људи на респираторима у јако тешком стању.

 

"Имамо вакцину, то јесте светло на крају тунела, али и даље морамо одговорно да се понашамо, јер смо видели да вирус искористи сваку нашу слабост и опуштање", навела је Дарија Кисић Тепавчевић.

Рекла је да се састанци Кризног штаба одржавају редовно и да ће јавност бити обавештена о следећем састанку.

 

Каже и да је очигледно да ће вирус бити ту још известан временски период и да морамо да се понашамо одговорно и савесно.

 

Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да, чак и ако се одлучи да се одређене мере попусте, морамо да се понашамо као у претходном периоду.

 

Министарка је прву дозу вакцине примила 24. децембра, а другу дозу ће примити 14. јануара.

 

Стварање штита за ширење вируса 
Истиче да није имала никакве нежељене реакције и да се нада да ће сви грађани, када им се укаже прилика за вакцинацију, да се одазову, јер то јесте спас и светло на крају тунела и једино тако можемо да створимо штит за ширење вируса.

 

Када је реч о вакцинацији у геронтолошким центрима, Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да је, на основу базе података, до јуче вакцинисано 1.984 корисника или запослених, и да је издат још 841 налог.

 

Рекла је да је изузетно поносна на запослене и кориснике и да су најстарији опет показали да се одговорно понашају јер су готово сви заинтересовани за вакцинацију која је бесплатна.

 

Истие да су корисници у геронтолошким центрима у приоритетној групи за вакцинацију и да службе у зависности од епидмиолошке ситуаиције у центрима процењују када је најоптималнија прилика да се што више њих вакцинише.

 

Наводи да су укључене и приватне и државне установе.

 

Када је реч о епидемијској ситуацији у установама, у овом моменту зе заражено 1.408 корисника и 675 запослених, навела је министарка.

 

Извор РТС.