Aa

Aa

Дан сећања на жртве НАТО aгресије

Дан сећања на жртве НАТО aгресије

Читај ми

Поводом 24. марта, Дана сећања на Жртве НАТО агресије министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац и одао почаст свим погинулима код Споменика деци страдалој у НАТО агресији.

 

Делегација града Београда на челу са замеником градоначелника Гораном Весићем одале су почаст свим жртвама, као и удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

 

Споменик деци страдалој у НАТО агресији, (који се налази у средишњем делу београдског парка „Ташмајдан“  подигли су београдски дневни лист „Вечерње новости“ са својим бројним читаоцима непосредно по окончању напада НАТО снага на нашу земљу. Споменик је посвећен успомени на  малишане страдале у периоду од 24. марта до 10. јуна 1999. године.

 

24. марта 1999. године отпочела је агресија НАТО снага на СР Југославију која је трајала до потписивања Војно-техничког споразума 9. јуна исте године. Током тог периода, оружане снаге великог броја држава окупљене у оквиру НАТО извршиле су бројне нападе на цивилне и војне циљеве који су резултирали великим људским жртвама и масовним материјалним разарањима.