Aa

Aa

Циљ је да сваки део Србије буде подједнако развијен

Циљ је да сваки део Србије буде подједнако развијен

Читај ми

НОВИ ПАЗАР - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворили су данас нову Установу за смештај одраслих и старих лица у Новом Пазару.

У објекат је уложено 300 милиона динара, које је обезбедила Влада Србије, као и додатних 18 милиона динара за изградњу околне инфраструктуре, док је један део тих средстава, од око 6,2 милиона динарам, обезбедило Министарство рада.

Вулин је рекао да ова влада није започела изградњу Установе нити помогла да се објекат заврши, али да је Министарство препознало потребу да се изградња оконча и да то говори о другачијој политици владе.
"Верујем да то треба да буде пример и за будуће владе и за будуће генерације да не рушимо оно што је грађено пре нас, већ да ценимо и завршимо оно што је започето. Да се захвалимо сваком ко је нешто добро учинио и да покушамо да надмашимо то добро", рекао је Вулин.

Вулин је додао да је важно да се помогне онима којима је потребно и да би се Министарство рада, да се он пита, звало Министарство за људе.
"Ми о људима бринемо и о томе како је човеку. Ово је начин на који бринемо о људима и можете бити поносни на своју владу. Сваки део Србије мора да буде, и нама јесте пођеднако драг и важан и биће пођеднако развијен, то нам је циљ", поручио је Вулин.

Министар Љајић је истакао да је отварање Установе крај процеса који је започео 2006. године, када се први пут појавила идеја за изграђну Геронтолошког центра у Новом Пазару.
"Овај грандиозни објекат говори о величини дела које смо направили. После више од осам година завршавамо овај пројкат иако смо имали пуно проблема и правних и финансијских", рекао је Љајић и захвалио се влади, Министарству рада, али и донаторима који су помогли да се набави опрема.

Министар је рекао да дом има "идеалне" услове за пријем старих и додао да постоји велико интересовање за смештај у Дому не само из Новог Пазара већ из целог региона.
"Очекујем да сви који раде пруже најквалитетнију могућу услугу онима којима је помоћ потребна због старости, болести, инавидности...", истакао је Љајић.

Љајић је најавио и да ће се наставити са инфраструктурним пројектима у том делу земље.
"Нови Пазар мора да буде велеград и то ће и бити", попручио је Љајић.