Aa

Aa

Цела земља да се угледа на параолимпијце

Цела земља да се угледа на параолимпијце

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је вечерас да је поносан на успех српских параолимпијаца на Играма у Рио де Женеиру и поручио да би цела земља морала да се угледа на њих.

"Сви смо бескрајно поносни на наше параолимпијце, јако су нас обрадовале медаље. Морам да нагласим да нас они стално чине поносним, то су људи који сваким даном савлађују препреке и заслужују да им се дивимо сваким даном. Када бисмо сви имали њихову ведрину, храброст и упорност, наша земља би била много боља и успешнија", рекао је Вулин Тањугу после дочека параолимпијцима испред Скупштине Београда.

Вулин се захвалио параолимпијцима што су му испунили жељу и донели рекордних девет медаља из Рија, али и да је уверен да ће их бити још више на наредним Играма у Токију.

"Желим да им се захвалим јер су ми испунили жељу, након што сам их замолио да министра омладине и спорта Вању Удовичића и мене учине срећним, а министра финансија Душана Вујовића веома забринутим и тужним, јер ће морати да издвоји много новца за параолимпијце", нашалио се Вулин.

Он је подсетио да је Србија једина земља у региону и шире, која ће параолмпијцима са медаљама дати исту награду као и за исти подухват олимпијаца.

"Једина смо земља у региону, а једна од ретких у свету, која је награде за олимпијце и параолимпијце потпуно изједначила. Дајемо исти износ за награде у обе конкренције и пензије. За нас су сви спортисти исти, сви они се боре под истом заставом", закључио је Вулин.

Више стотина грађана окупило се данас испред Старог двора, зграде Скупштине Београда, како би поздравили српске параолимпијце после освајања рекордних девет медаља на Играма у Рио де Жанеиру.

Србија је на Параолимпијским играма освојила рекордних девет медаља, међу којима Ласло Шурањи у стрељаштву златну и бронзану, стонотенисерке Борислава Перић Ранковић (злато) и Нада Матић (бронза) у синглу, затим заједно сребро у дублу, стонотенисер Митар Паликућа бронзу, Немања Димитријевић бронзу у бацању копља, а Жељко Димитријевић и Милош Митић злато и сребро у бацању чуња.