Aa

Aa

Брига о деци и њиховим правима приоритет рада Министарства и у наредном периоду

Брига о деци и њиховим правима приоритет рада Министарства и у наредном периоду

Брига о деци и њиховим правима приоритет рада Министарства и у наредном периоду

Читај ми

Поводом свечаног отварања Дечије недеље, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић поручио је да Влада Србије наставља да се активно залаже за обезбеђивање безбрижног одрастања сваког детета у нашој земљи, за остваривање свих њихових права као и за њихову бољу заштиту од било ког облика насиља, које данас нажалост постоји, не само у Србији, него у целом свету.

 

„Идеја Дечије недеље, која је почела да се обележава у Србији још давне 1934. године, јесте да се додатно укаже на важност остваривања свих права детета.  Ресорно министарство ради на изради Закона о правима детета и заштитнику права детета - дечијег омбудсмана, чије се усвајање очекује на јесењем скупштинском заседању. Верујем да ће овај закон допринети бољем остваривању дечијих права и њихове заштите од насиља, које као држава желимо да искоренимо у нашем друштву“, истакао је министар.

 

Ђорђевић је рекао да се посебна пажња посвећује и деци која имају потешкоћа у развоју, како би им се обезбедили бољи услови за живот и образовање и захвалио запосленима у Републичком заводу за социјалну заштиту, који у склопу свакодневних активности посебну пажњу посвећују управо деци.

 

Министар је истакао да ће Министарство и у наредном периоду испуњавати своју мисију коју има, а то је стварање бољег и хуманијег друштва. Како каже, деца су наша будућност и обавеза свих нас јесте да о њима бринемо на најбољи могући начин, јер тако ћемо сигурно имати државу која ће сваког дана напредовати у свим областима.