Aa

Aa

Билатерални састанци министра Ђорђевића на Малдивима

Билатерални састанци министра Ђорђевића на Малдивима

Билатерални састанци министра Ђорђевића на Малдивима

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, након представљања Републике Србије на Међународној конференцији „Малдивски партнерски форум“ под називом „Инвестирање у отпорне и одрживе Малдиве“ у граду Мале у Републици Малдиви имао је неколико билатералних састанака на којима је разговарао о унапређењу сарадње Србије и Малдива.

 

Министар Ђорђевић састао се са министром омладине, спорта и оснаживања заједнице Републике Малдиви Ахмедом Махлуфијем са којим је разговарао о плановима за развој сарадње у спорту и едукацији у области спорта, имајући у виду успехе које Република Србија бележи на спортском плану, као и до сада изражен интерес малдивске стране.

 

Такође о могућностима за унапређење сарадње двеју земаља у свим областима од заједничког интереса, министар је разговарао и са министром комуникација, наука и технологија Мохамедом Малех Џамалом и председником Народног Меџлиса Републике Малдиви Мохамедом Нашидом.

 

„Србија и Малдиви ове године обележавају 45. година од успостављања дипломатских односа. Унапређењем сарадње и учесталијим дипломатским посетама доћи ће до још бољих односа наше две земље, а самим тим и до развоја обе земље у различитим областима“, поручио је Ђорђевић.