Aa

Aa

Билатерални састанак министра Ђорђевића са македонским министром Музафером Бајрамијем

Билатерални састанак министра Ђорђевића са македонским министром Музафером Бајрамијем

Билатерални састанак министра Ђорђевића са македонским министром Музафером Бајрамијем

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са министром без портфеља, НРЦП, Владе Републике Северне Македоније Музафером Бајрамијем на маргинама Регионалне конференције о резултатима Декаде инклузије Рома под називом „Наслеђе, стечено искуство, најбољи примери и шта даље?“

 

Министар Ђорђевић разменио је искуства са министром Бајрамијем у области инклузије Рома и Ромкиња и представио му досадашње резултате Србије на овом пољу.

 

„Србија је земља у којој живи много нација и Влада Србије подједнако брине о свима, пружајући им једнака права и услове живота и рада. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања активно се залаже за побољшање услова живота Рома у Србији. До сада је заиста направљен  велики помак када је у питању њихов положај у друштву, али свакако постоји још много тога у плану како би се створио повољан амбијент за обезбеђивање свих права националних мањина и заштите од било ког облика дискриминације“, рекао је Ђорђевић.

 

Како је истакао министар, искуства земаља из региона сигурно ће Србији  бити од великог значаја, а верује да ће наша земља бити и пример другима како положај Рома може да се унапреди на ефикасан и брз начин.

 

Министар Бајрами похвалио је министра Ђорђевића и његово залагање у организацији поменуте регионалне конференције и истакао да она представља одличну прилику да земље из региона представе начине на који су унапредили положај националних мањина у својим државама.