Aa

Aa

Без обзира на ниску температуру, мигранти збринути

Без обзира на ниску температуру, мигранти збринути

Читај ми

ШИД - Мигранти су током боравка у Србији, упркос снегу и хладном времену, у потпуности збринути, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и додао да је на нашу територију данас ушло око 2.000 миграната.

Вулин, који је посетио прихватни центар у Шиду, истакао је да су надлежни спремно дочекали изузетно хладно време, тако да сви мигранти спавају у загрејаним просторијима, добијају храну, медицинску и сваку другу помоћ.

"Без обзира на ниску температуру, на снег и тешко време, све је организовано, унапред предвиђено и очекивано, и ови људи су збринути тако да нико не може да се пожали да је остао без хлеба или грејања", рекао је Вулин новинарима.

Он је рекао да су мигранти од уласка у Србију у Прешеву до изласка из наше земље у Шиду збринути у сваком погледу, да се води рачуна о њиховој безбедности, као и о безбедности наших грађана.

Наводећи да је на територију Србије данас ушло око 2.000 миграната из Македоније, Вулин је прецизирао да тренутно у прихватном центру у Шиду борави око 200 људи, а да је 940 миграната око 16 сати редовним возом отишло у Хрватску.

"Све функционише, сви мигранти који су прошли кроз Шид добили су храну, они којима је требало и медицинску помоћ, сви су спавали у загрејаним просторијама", нагласио је Вулин и додао да су капацитети у Шиду довољни да издрже и већи број људи.

Вулин је истакао и да се Србија прилагодила новим правилима која су тражила Словенија и Хрватска, тако да се мигранти још једном пописују, и нагласио да то Србија очекује и од Македоније.

"Свако правило које се евенутално буде мењало, мењаће се тако да важи за Србију, али и за Македонију и друге земље на мигрантској рути", рекао је Вулин.