Aa

Aa

Беба, која је остављена у контејнеру у Жаркову, добила име

Беба, која је остављена у контејнеру у Жаркову, добила име

Беба, која је остављена у контејнеру у Жаркову, добила име

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је бебу Стефана, која је пре два месеца остављена одмах по рођењу у пластичној кеси у контејнеру у београдском насељу Жарково, како би се уверио да ли одраста у добрим условима, али и да би испунио обећање које је дао девојчици која такође одраста у овој хранитељској породици, приликом претходне посете.

 

Министар Ђорђевић истакао је да ова хранитељска породица брине на најбољи начин о деци и да су услови у којима она одрастају на веома високом нивоу.

 

„Ова хранитељска породица заиста пружа сву могућу пажњу и негу и Стефану и малолетној девојчици и веома сам задовољан условима у којима одрастају. Беба Стефан је веома напредовао, с обзиром на претходни пут када смо га видели, а то је доказ да се о њему брине на адекватан начин“, рекао је Ђорђевић.

 

Девојчица, која одраста у овој хранитељској породици, министру је приликом претходне посете рекла коју би играчку највише желела да добије, те јој је он овом приликом ту жељу и испунио.

 

Министар је истакао да ће ресорно министарство увек бринути о сваком детету, у оквиру својих надлежности и могућности, јер су деца будућност наше земље и заслужују безбрижно и срећно детињство.

 

„Апелујемо још једном на све родитеље који имају децу, а на жалост не могу да брину о њима да је држава ту за њих, да пружи адекватну помоћ или савет, и да ако имају проблеме да нам се обрате“, поручио је Ђорђевић.