Aa

Aa

Барошевић на обележавању Међународног дана особа са церебралном парализом на Тргу републике

Барошевић на обележавању Међународног дана особа са церебралном парализом на Тргу републике

Барошевић на обележавању Међународног дана особа са церебралном парализом на Тргу републике

Читај ми

Поводом Међународног дана особа са церебралном парализом и у оквиру Недеље солидарности са особама са церебралном  и дечијом парализом, помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, присуствовала је на Тргу републике традиционалном пуштању балона.

 

Традиционалним пуштањем зелених  балона, скреће се пажња јавности на све проблеме и изазове са којима се свакодневно сусрећу особе са церебралном парализом.

 

„Имамо 2023 милиона разлога за доступна технолошка достигнућа, али и исто толико разлога да покажемо колико смо солидарни, колико смо спремни да мењамо себе, да мењамо свет око себе, а све са циљем да градимо Србију без баријера“, истакла је помоћник министра Барошевић. Она је указала да на тај следимо смернице, које још као председник Владе поставио Александар Вучић, председник Републике Србије, а то је да градимо Србију као друштво у коме сви грађани имају право на различитост и једнаке могућности.

 

Барошевић је истакла да је Министарство - Сектор за заштиту особа са инвалидитетом  у 2023. години определило 20 милиона динара за  Савез за церебралну и дечију парализу и 52 локална удружења у саставу у Републици Србији.

 

Манифестација поводом 6. октобра Међународног дана особа са церебралном парализом,  одржана је под слоганом „2023 милиона разлога за доступна технолошка решења“ у организацији Савеза за церебралну и дечију парализу Србије у партнерству са Савезом за церебралну и дечију парализу Београда, а под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

У име министра, Барошевић је присуствовала  и Свечаној академији поводом 50. година Савеза за церебралну и дечију парализу, коју је отворила премијерка Србије Ана Брнабић.

 

Савез за церебралну и дечију парализу Србије уручио је Биљани Барошевић и  Сектору за заштиту особа са инвалидитетом, захвалницу за дугогодишњу подршку у остваривању мисије Савеза, којом је унапређен положај особа са церебралном и дечијом парализом у Републици Србији.