Aa

Aa

Барошевић на 50. годишњици од оснивања Удружења за помоћ МНРО Врачар

Барошевић на 50. годишњици од оснивања Удружења за помоћ МНРО Врачар

Барошевић на 50. годишњици од оснивања Удружења за помоћ МНРО Врачар

Читај ми

Помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић присуствовала је јубилеју - 50. година од оснивања Удружења за помоћ МНРО Врачар.


Овом приликом уручена јој је захвалница за дугогодишњу сарадњу, доброчинство, разумевање и подршку као и посебна повеља Сектору на чијем је челу, од стране председнице Удружења за помоћ МНРО Врачар, Милене Шћепановић.


Барошевић је изразила задовољство што је део  обележавања свечаног јубилеја и овако значајног дана за Удружење.


“Министарство се максимално залаже да пружи подршку Удружењу и основни приоритет нам је да чланови,  а њих у овом моменту има 130 буду укључени у све програмске активности током целе године”, рекла је помоћница.


Од посебног су значаја радионице, дружења, кампови осамостаљења у циљу стварања Србије без баријера.


Сектор за заштиту особа са инвалидитетом је у 2023. години кроз програмски конкурс за унапређења положаја особа са инвалидитетом подржао рад Савеза МНРО Србије и Савеза МНРО Војводине који у саставу имају 73 локална удружења у Републици Србији у износу од 40.787.330 динара.


Приоритет Министарства и Сектор за заштиту особа са инвалидитетом je унапређењe положаја особа са инвалидитетом и ресорно министарство и Влада Републике Србије уз подршку председника Александра Вучића, наставиће да ради на свим препрекама и изазовима  како би они имали равноправан положај у друштву, а у циљу стварања Србије без баријера.