Aa

Aa

Барошевић и Јелача на додели донације Савезу глувих и наглувих Србије

Барошевић и Јелача на додели донације Савезу глувих и наглувих Србије

Барошевић и Јелача на додели донације Савезу глувих и наглувих Србије

Читај ми

Помоћници министра у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић и Славица Јелача, присуствовале су уручивању донације, коју је Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији, у сарадњи са Министарством, доделио Савезу глувих и наглувих Србије. Донација је реализована у оквиру пројекта "Нове вештине за нове индустрије – Национални програм преквалификације за ИТ".

 

Овом приликом, додељено је 20 лаптопова које ће Савез глувих и наглувих Србије доделити удружењима.

 

Помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић захвалила је УНДП Србије, у име министра Селаковића, на донираним лаптоповима и рекла да је Министрство определило Савезу глувих и наглувих Србије у 2024. години средства у укупном износу од 25.350.000,00 динара и Савезу глувих и наглувих Војводине 12.400.000,00 динара, што укупно представља износ од 37.750.000,00 динара за рад 39 локалних удружења у саставу Савеза.

 

Барошевић је захвалила УНДП Србије на донираним лаптоповима и додала да је ово још један начин на који се ствара Инклузивна Србија.

 

Руководитељ сектора за одговорну управу у УНДП Ирена Церовић, истакла је да Програм Уједињених нација за развој сарађује са Владом и пружа пуну подршку у пројектима дигитализације и дигиталне трансформације. Церовић је истакла да је за УНДП важно да се развија дигитална инклузија и да је циљ да сви грађани и грађанке у потпуности уживају у користима које дигитализација доноси.

 

Потписивању уговора присуствовали су председник и потписник уговора Савеза глувих и наглувих Србије Михаило Гордић и секретар Савеза глувих и наглувих Војводине присуствовала Јадранка Ралетић.

 

Савез глувих и наглувих Србије окупља 27 локална удружења, а Савез глувих и наглувих Војводине који је основан 1946. године и окупља 12 локалних удружења.