Aa

Aa

10 питања за министра Зорана Ђорђевића

10 питања за министра Зорана Ђорђевића

Читај ми

Француско - српска привредна комора одржала је округли сто под називом „10 питања за Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања“.

 

На иницијативу чланица Коморе и формираног клуба намењеног људским ресурсима, гост овог сусрета био је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, који је заједно са државним секретаром Бојаном Станић и руководством Министарства одговарао на питања привредника.

 

У првом делу сусрета министар је представио успешне резултате министарства и реформе које се планирају, рекавши да је посебна пажња Министарства посвећена борби против сиве економије.  Министар Ђорђевић рекао је да је Влада Републике Србије претходних година урадила много на изградњи и функционисању нових институционалних механизама у циљу креирања ефикасније структуре која је на располагању свим привредницима, као и да постоји дугорочно пројектована визија развоја, са јасно дефинисаним стратешким опредељењима у свим областима од значаја за целокупан друштвено - економски развој.

 

"Иако је много тога већ урађено, иако смо најтежи део реформског пута оставили иза нас, још увек имамо много да радимо. Министарство је увек на располагању својим грађанима за сва питања и недоумице и позивамо све да пријаве сваку уочену неправилност која се односи на непоштовање закона", истакао је Ђорђевић.

 

Други део скупа био је посвећен бројним питањима из праксе присутних чланица Француско - српске привредне коморе која се тичу тумачења и примене законодавства, на која су одговарали присутни представници Министарства. Кроз изузетно динамичан дијалог, предузећа су могла да добију одговоре на питања и недоумице са којима се срећу у свакодневном пословању, а представници разних сектора у Министарству да додатно спознају главне преокупације привреде.

 

Ради се о новом формату догађаја који је Комора покренула и који за циљ има упознавање и отворену дискусију чланица Коморе са истакнутим личностима из државних институција и света привреде.