Aa

Aa

10. јубиларни камп за децу и младе чланове Савеза дистрофичара Србије

10. јубиларни камп за децу и младе чланове Савеза дистрофичара Србије

10. јубиларни камп за децу и младе чланове Савеза дистрофичара Србије

Читај ми

У организацији Савеза дистрофичара Србије, а под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - Сектора за заштиту особа са инвалидитетом,  у Врднику се у периоду од 23. до 26. августа 2022. године одржава 10. јубиларни камп за децу и младе са дистрофијом.

 

У име Министарства, за рад, запошљавање борачка и социјална питања камп је свечано отворила Марија Ристић Марков, шеф Одсека за заштиту и унапређење положаја особа са инвалидитетом, којa je истакла да је организација оваквих активности један од најзначајних видова пружања подршке деци и младима са дистрофијом.

 

Одржавањем кампа доприноси се унапређењу квалитета живота деце и младих са дистрофијом, а кроз едукацију у оквиру кампа и јачању њихових компетенција, истакла је Ристић Марков.

 

Након отварања кампа, Ристић Марков је са децом и младима са дистрофијом учествовала у централној активности кампа, радионици манипулативне спретности и изради употребних и украсних предмета - наруквица пријатељства, као и у заједничкој изради слике на тему Стварамо бољи свет. 

 

На кампу је учествовало преко 70 особа, од којих је око 40 младих са дистрофијом и сродним неуромишићним обољењима. Програм укључује и родитеље деце оболеле од дистрофије који једни са другима, али и са стручним лицима, могу да поделе искуства, али и изазове са којима се свакодневно суочавају.

 

Отварању кампа Савеза дистрофичара Србије присуствовала је и Николина Ђујић, директорка Фондације Хумана срца, која је представила актуелне пројекте које ова фондација реализује у циљу побољшања квалитета живота рањивих категорија, посебно деце и младих.