Aa

Aa

Сарадња Србије и Данске у области дигитализације и израде социјалних карата

Сарадња Србије и Данске у области дигитализације и израде социјалних карата

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србислав Цвејић и саветник министра за ИТ Предраг Симовић боравили су у званичној посети Краљевини Данској, где су се састали са директором Канцеларије за централни регистар Карстеном Грагом и директором Сектора за међународну сарадњу у Управи за дигитализацију Ји Вангом.

    Србислав Цвејић и Предраг Симовић на почетку разговора представили су планове и циљеве Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања када је у питању формирање централног регистра и израда социјалних карата. Они су својим саговорницима предочили да ресорно министарство настоји да у оквиру свог делокруга рада унапреди сарадњу са другим државама у циљу успостављања високог стандарда у систему функционисања, као и да сарадњу са Данском виде пре свега на пољу дигитализације.

    Карстен Грег и Ји Ванг упознали су своје саговорнике са главним резултатима процеса дигитализације у Данској, као и о правним основама које су омогућиле формирање централизованог система за услуге у јавном сектору. Током састанака наглашено је да ће данска страна пружити Србији сву неопходну помоћ како би се изградио ефикасан систем у овим областима.