Прва седница Координационог тима за праћење токова из области економских миграција

Прва седница Координационог тима за праћење токова из области економских миграција

Читај ми

Прво заседање Координационог тима за праћење токова из области економских миграција у Републици Србији, на чијем челу је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, одржаће се у понедељак, 11. фебруара, 2019 године у 13 часова у Палати Србија, 3. спрат, сала 368 (Булевар Михајла Пупина 2).

 

Поред министра Ђорђевића, координациони тим чине министри Синиша Мали, Младен Шарчевић,  Бранко Ружић, Горан Кнежевић, Вања Удовичић, Славица Ђукић Дејановић, државни секретар у министарству за рад Бојана Станић, представници Социјално - економског Савета, Уније послодаваца, Савеза самосталних синдиката, Српске академије наука и уметности и друге значајне институције.

 

Циљ рада групе јесте превенција даљег одласка наших грађана у иностранство и подстицање повратка стручњака из дијаспоре у Републику Србију, као и стварања пословног и привредног амбијента за долазак страних стручњака, али и предлагања нових решења у смислу унапређења прописа из области економских миграција.

 

Молимо представнике медија да због процедуре усласка у зграду своје новинаре акредитују на мејл адресу press@minrzs.gov.rs (име, презиме, број личне карте) до понедељка, 11. фебруара,  до 12 часова.