Aa

Aa

Потписивање Споразума о социјалној сигурности између Р. Србије и НР Кине

Потписивање Споразума о социјалној сигурности између Р. Србије и НР Кине

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састаће се са заменицом министра за људске ресурсе и социјалну сигурност НР Кине Јиџен Џанг 7. јуна 2018. године у 17.30 часова у Браон салону (Палата Србија, Булевар Михајла Пупина бр. 2) и том приликом потписати Споразум о социјалној сигурности између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине.

 

Након потписивања Споразума биће обезбеђене изјаве за медије.

 

Потписивање споразума у датој области од велике је важности, с обзиром на чињеницу да има за циљ да особе које су радиле и биле осигуране у државама уговорницама обезбеди одређена права, односно давања из социјалног осигурања (пензије, инвалидности, смрти, незапослености и сл.).  

 

Споразум се потписује у циљу развоја пријатељских односа између Републике Србије и Народне Републике Кине, са жељом да се унапреди узајамна сарадња у области социјалне сигурности и грађанима пружи адекватна заштита права и сигурност.

 

Делегација Министарства за људске ресурсе и социјалну сигурност НР Кине боравиће у тродневној посети нашој земљи од 7. до 9. јуна 2018. године.  

 

Молимо представнике медија да се oбавезно акредитују због процедуре уласка у објекат (име, презиме и број личне карте), најкасније до четвртка 07. јуна до 15 часова, на адресу press@minrzs.gov.rs или на број телефона: 064/8622-148.