Одржан први интерактивни семинар за миритеље и арбитре у 2018. години

Одржан први интерактивни семинар за миритеље и арбитре у 2018. години

Читај ми

У Палати „Србија“ је одржан Први интерактивни семинар у оквиру Програма посебног стручног усавршавања миритеља и арбитара у 2018. години, на тему „Индивидуални радни спорови у пракси“.

Семинар је организован у циљу даљег професионалног развоја миритеља и арбитара у области индивидуалних радних спорова.

 

Након уводних излагања Бранкице Јанковић, поверенице за заштиту равноправности и Др Стане Божовић, државне секретарке у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и директора Републичке агенције за мирно решавање радних спорова Милета Радивојевића, предавање на тему ,,Пракса Врховног касационог суда у области радних спорова“ одржао је Предраг Трифуновић, судија Врховног касационог суда у Београду.

 

Тема другог панела је била посвећена пракси стручне службе Повереника за заштиту равноправности у области дискриминације на раду и у вези са радом, о којој је говорила Тијана Милошевић из стручне службе Повереника.

 

Последњи панел је био посвећен актуелној теми „Новине у Нацрту Закона о штрајку“ о којој је говорио проф. др Живко Кулић, члан радне групе за израду Закона о штрајку.

 

Посебну важност ових семинара представља чињеница да се уједначавањем арбитражне праксе повећава извесност код свих укључених страна у епилог покренутих поступака мирног решавања радних спорова пред Агенцијом.