Aa

Aa

Обележавање српско-руских комеморативних свечаности

Обележавање српско-руских комеморативних свечаности

Обележавање српско-руских комеморативних свечаности

Читај ми

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор предводиће у суботу, 15. октобра 2022. године у 11 часова у оквиру Спомен-комплекса „Чачалица“ у Пожаревцу, државну церемонију одавања почасти борцима и цивилима страдалим у Другом светском рату.

 

Државна церемонија почеће полагањем венаца и одавањем почасти код Спомен-костурнице страдалих припадника Црвене армије, након чега ће бити одата почаст жртвама код Спомен-костурнице родољуба страдалих у Другом светском рату.

 

Венце ће, код обе спомен-костурнице, положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, представници Града Пожаревца, представници Руске Федерације и Републике Белорусије,  као и удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачих ратова Србије.

 

Oрганизатор комеморативне свечаности је Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије у сарадњи са градом Пожаревцем.

 

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је 2011. године у потпуности финансирало пројекат Регионалног завода за заштиту споменика културе – Смедерево који је за циљ имао свеобухватну обнову Спомен-костурнице страдалих припадника Црвене Армије, Спомен-обележја страдалим Јеврејима и Спомен-костурнице родољуба страдалих у Другом светском рату у оквиру спомен-комплекса „Чачалица“ код Пожаревца.