Oбележавање 107. годишњице од Церске битке

Oбележавање 107. годишњице од Церске битке

Oбележавање 107. годишњице од Церске битке

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић предводиће сутра, 19. августа 2021. године у 11 часова у оквиру спомен-комплекса „Церска битка“ у месту Текериш код Лознице, државну церемонију обележавања 107. годишњице од Церске битке. 

 

Поред министарке Кисић Тепавчевић, венце ће положити и одати почаст представници Министарства одбране и Војске Србије, Мачванског округа, Града Лознице, Града Шапца, Града Бјељине, Општине Крупањ, амбасада, као и представници бројних удружења и грађана oпредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. 

 

Организатор државне церемоније је Влада Републике Србије - Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

 

Молимо да се медији акредитују на адресу press@minrzs.gov.rs најкасније данас у 17 часова.

 

Такође, молимо медије да испред комплекса „Церска битка“ буду најкасније до 10.30 часова, будући да у 10.45 часова почиње парастос. 


 

 

Церска битка, која се одиграла током августа 1914. године, представља једну од најзначајнијих и највећих победа српске војске у читавом току Првог светског рата. 

 

Остваривши победу у знаменитој Церској бици, припадници српске војске предвођени генералом Степом Степановићем пружили су пример безмерне храбрости и патриотизма који је остао уткан у колективну свест нације све до наших дана.