Обележавање 100. годишњице Дана примирја у Првом светском рату на српском војничком гробљу у Битољу у Републици Македонији

Читај ми

Поводом обележавања 100. годишњице Дана примирја у Првом светском рату 11. новембра 2018. године у 10 часова на српском војничком гробљу у граду Битољу у Републици Македонији биће одржана церемонија полагања венаца коју ће предводити в.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић.

 

Церемонији ће такође присуствовати студенти Криминалистичко Полицијске Академије из Београда, представници Министарства одбране и Војске Србије, Владе Републике Македоније и Удружења српских заједница у Републици Македонији. Церемонија подразумева полагање венаца и одавање почасти и обраћање в.д. помоћника министра Зорана Милошевића.

Истог дана планиране су церемоније полагања венаца и одавања почасти на српским војничким гробљима  у местима Добровени, Живојно, Скочивир и Бач у подножју планине Кајмакчалан.

                                              

Дан примирја у Првом светском рату обележава се у читавом свету државним манифестацијама које се одржавају 11. новембра у 11.00 часова у знак сећања на 11. новембар 1918. године у 11.00 часова када је на снагу ступило примирје у Првом светском рату.

 

    Република Србија се са поносом и пијететом сећа стотина хиљада цивила и ратника, невино и јуначких пострадалих у борбама за одбрану и ослобођење домовине током четири ратне године (1914-1918.)