Јачање сарадње Србије и Арапске Републике Египат

Јачање сарадње Србије и Арапске Републике Египат

Читај ми

В.д. помоћниka министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Бојана Станић предводила је делегацију Републике Србије на састанку са заменицом министра за међународну сарадњу у ресорном министарству Арапске Републике Египат Амел Абдел Магуд, на маргинама 107. заседања Међународне конференције рада у Женеви.

 

Током разговора констатовано је да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и ресорно министарство Арапске Републике Египат имају готово истоветан делокруг рада, осим што египатско министарство није надлежно за област пензијског осигурања и борачка питања, и да на основу тога постоји добра основа за наставак даље сарадње.

 

Договорено је да ресорна министарства у наредном периоду закључе Споразум о запошљавању држављана Републике Србије у Арапској Републици Египат и држављана Арапске Републике Египат у  Републици Србији. Такође, договорена је и размена искустава у домену борбе против рада на црно и сарадња и помоћ у испуњавању преузетих обавеза према Међународној организацији рада.

 

На крају састанка, истакнуто је да Србија и Египат имају дугогодишње добре билатералне односе који датирају још из 1907. године и да ће се у том светлу тежити да две земље унапреде постојећу сарадњу.