Државни секретар Ненад Нерић и амбасадорка Израела у Републици Србији Њ.Е. Алона Фишер-Кам посетили Дом за старе Вождовац

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић, амбасадорка Израела у Републици Србији Њ.Е. Алона Фишер-Кам и председник Јеврејске општине Београд Данило Медић посетили су Дом за старе Вождовац, организациону  јединицу Установе Геронтолошког центра Београд.

 

Државни секретар истакао је да је једна од главних обавеза Министарства брига о најстаријим грађанима, и да ће се у складу са тим лично заложити да им обезбеди што боље услове за живот.

 

„Обишли смо објекте у саставу Дома Вождовац како би размотрили могућности за њихову потенцијалну реконструкцију, у циљу побољшања услова живота садашњих и будућих корисника“, рекао је Нерић и додао да је ова заједничка посета добар знак да се сарадња две земље интензивира у области задовољавања потреба оних којима је помоћ највише потребна.

 

Током посете, састали су се са директором Геронтолошког центра Београд Сузаном Мишић и управником Дома Вождовац Иваном Јездићем и приликом обиласка објеката који се налазе у саставу Дома разговарали са корисницима како би се боље упознали са условима и начином живота у овој установи.