Државна секретарка Стана Божовић на „Недељи солидарности са особама са дечијом и церебралном парализом Србије“

Државна секретарка Стана Божовић на „Недељи солидарности са особама са дечијом и церебралном парализом Србије“

Читај ми

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић, у уторак, 31. октобра, у Новом Пазару (хотел Атлас, Ул. Јошанички кеј б.б.), са почетком у 11 часова, отвориће манифестацију под називом „Недеља солидарности са особама са дечијом и церебралном парализом Србије“. 
Након тога, у  12:30 часова, биће одржана конференција за медије.
Истог дана, у уторак 31. октобра у 14 часова, државна секретарка обићи ће "Дом за лица ометена у менталном развоју“ у Тутину.
Позивамо медије да пропрате ове догађаје.
                                                                                                              ***
Међународни дан церебралне парализе обележава се сваке прве среде у октобру и то је дан који је посвећен особама са церебралном парализом. Ове особе су често "невидљиве" у друштву и искључене из заједнице.
Савез за церебралну и дечију парализу Србије тим поводом сваке године обележава Недељу солидарности. Током овог месеца, Савез за ЦДП Србије, као и све организације - чланице Савеза у својим градовима, широм Србије организују разноврсне програме и манифестације са циљем подстицања друштвене укључености особа са церебралном и дечијом парализом у заједницу и њихове веће уочљивости.
Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, преко Сектора за заштиту особа са инвалидитетом, на годишњем нивоу подржава спровођење редовних активности Савеза за церебралну и дечију парализу Србије и локалних удружења, кроз Програмски конкурс за унапређење положаја особа са инвалидитетом у 2017. години.