ДАН СЕЋАЊА НА СТРАДАЛЕ У НАТО AГРЕСИЈИ

ДАН СЕЋАЊА НА СТРАДАЛЕ У НАТО AГРЕСИЈИ

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће положити венац и одати почаст поводом обележавања годишњице Дана сећања на страдале у НАТО агресији, 24. марта 2018. године у 12 часова код Споменика деци страдалој током периода НАТО агресије. Венце ће положити и представници Града Београда, удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

 

Споменик деци страдалој у НАТО агресији, (који се налази у средишњем делу београдског парка „Ташмајдан“) подигли су београдски дневни лист „Вечерње новости“ са својим бројним читаоцима непосредно по окончању напада НАТО снага на нашу земљу. Споменик је посвећен успомени на  малишане страдале у периоду од 24. марта до 10. јуна 1999. године.

 

24. марта 1999. године отпочела је агресија НАТО снага на СР Југославију која је трајала до потписивања Војно-техничког споразума 9. јуна исте године. Током тог периода, оружане снаге великог броја држава окупљене у оквиру НАТО извршиле су бројне нападе на цивилне и војне циљеве који су резултирали великим људским жртвама и масовним материјалним разарањима.