Aa

Aa

Новембар 2021

Обележавање 80. годишњице oд битке на Кадињачи

Поводом обележавања 80. годишњице oд битке на Кадињачи, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић у име Владе Републике Србије, 29. новембра 2021. године у 11.00 часова, предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања почасти код Спомен-комплекса „Кадињача“ код Ужица.

Министарка Кисић Тепавчевић у посети Ивањици

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић посетиће сутра, 24. новембра 2021. године, Ивањицу:

 

10 часова – састанак са председником општине Ивањица Момчилом Митровићем (Венијамина Маринковића 1).

 

Обележавање годишњице ослобођења Бања Луке у Првом светском рату

Поводом обележавања 103. годишњице од уласка српске војске у Бања Луке, у име Владе Републике Србије и Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, 20. новембра 2021. године у 11 часова, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти.

Обележавање Дана примирја у Првом светском рату

Поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату, председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председница Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије Владе Републике Србије проф.

Полагање венаца на савeзничким војничким гробљима из Првог светског рата

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Мирко Јанић, у четвртак 11. новембра 2021. године, поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату, положиће венце на савeзничким војничким гробљима из Првог светског рата, која се налазе у оквиру комплекса Новог гробља у Београду.

Почасна паљба у част Дана примирја у Првом светском рату

Почасне јединице Гарде Војске Србије, 10. новембра 2021. године у 16.00 часова са Савске терасе Београдске тврђаве, извршиће почасну артиљеријску паљбу у част Дана примирја у Првом светском рату - државног празника у Републици Србији.

 

Обележaвање годишњице потписивања примирја и краја Првог светског рата у Солуну

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату, положиће венац и одати почаст на Српском војном гробљу Зејтинлик у Солуну. 

 

Обележавање 103. годишњице Дана примирја у Првом светском рату на Српском војничком гробљу у Битољу у Републици Северној Македонији

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор, у име Владе Републике Србије, предводиће церемонију полагања венаца поводом обележавања 103. годишњице Дана примирја у Првом светском рату 11. новембра 2021. године, у 11 часова, на Српском војничком гробљу у граду Битољу у Републици Северној Македонији.

Кисић Тепавчевић на Министарском форуму за међународну сарадњу „Појас и пут“

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, у среду, 03. новембра 2021. године, представљаће Србију путем дигиталне платформе на Министарском форуму за међународну сарадњу „Појас и пут“ за смањење ризика од катастрофа и управљање ванредним ситуацијама, који се одржава у Пекингу.