Aa

Aa

Фебруар 2020

Представљање резултата пројекта међугенерацијске сарадње и солидарности

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање организују конференцију на којој ће се презентовати резултати пројекта међугенерацијске сарадње и солидарности, у четвртак, 27. фебруара 2020. године, с почетком у 9 часова, у Палати Србија – сала Београд (Булевар Михајла Пупина 2). 

Обележавање 103. годишњице од избијања Топличког устанка

Прокупље – Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће државну церемонију поводом обележавања 103. годишњице од избијања Топличког устанка. Церемонија ће се одржати 26. фебруара 2020.

Међународни дан социјалне правде

Поводом обележавања Међународног дана социјалне правде, у четвртак 20. фебруара са почетком у 14:30 часова у Клубу посланика (Толстојева бр.2) одржаће се конференција  за медије на којој ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

 

Др Елизабет Рос, сећање на хуманост 105. годишњица смрти

Крагујевац – Поводом обележавања 105 година од смрти др Елизабет Рос,  државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Светозар Алексов положиће венац и одати почаст на гробу др Елизабет Рос на Варошком гробљу у Крагујевцу 14. фебруара 2020.

Почасна артиљеријска паљба поводом обележавања националног празника

Поводом обележавање националног празника - Дана државности Србије, 14. фебруара 2020. године у 16 часова биће извршена свечаност почасне артиљеријске паљбе са Савске терасе Београдске Калемегданске тврђаве у Београду. 

 

Oбележавањe националног празника Сретењa – Дана државности Србије 2020. године

Toпола, Опленац  – Поводом обележавања националног празника Сретења – Дана државности Србије министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господин Зоран Ђођревић положиће у име Владе Републике Србије, ловоров венац на саркофаг вожда Карађорђа у цркви светог Ђорђа на Опленцу. Церемонија ће се одржати 15. фебруара 2020.

Обележавање 119. годишњице од смрти Краља Милана Обреновића

Ириг, Крушедол – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Светозар Алексов предводиће државну церемонију поводом обележавања 119. годишњице смрти краља Милана Обреновића. Церемонија ће се одржати 11. фебруара 2020.