Децембар 2018

Србија ће бити препозната као држава квалификоване и квалитетне радне снаге

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Бојана Станић гостујући на РТС-у говорила је о формирање експертског тима чији је циљ да спречавање одлива мозгова, односно о усвајању Закона о усељавању у Немачкој, који олакшава долазак и запошљавање грађана других држава, па и оних ван Европске уније.

Шести национални СОС број за жене са искуством насиља

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у петак, 28. децембра, у 10 часова, у канцеларији 1209 зграде „Београђанка“ (Краља Милана 5), свечано ће покренути шести национални СОС број за жене  са искуством насиља и уједно испунити обећање дато грађанима Републике Србије.

 

85. редовна седница СЕС-а у Пироту

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић учествоваће на 85. редовној седници Социјално - економског савета Републике Србије у уторак, 25. децембра са почетком у 12 часова, у просторијама Уговорне окружне привредне коморе Пирот (Добрице Милутиновића, ТЦ „Везни тракт“ локал 5, Пирот).

Министар Ђорђевић на промоцији зборника радова : “Жене, мир и безбедност - родна анализа 2010-2015“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говориће на промоцији тематског зборника радова групе ауторки под називом: “Жене, мир и безбедност - родна анализа 2010-2015“, у петак, 21. децембра 2018. године, у 14 часова, у свечаној сали Централног дома Војске Србије (ул. Браће Југовића број 19, Београд).

Представљање резултата рада Министарства и планова за 2019. годину

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у понедељак, 24. децембра, са почетком у 10 часова у просторијама Удружења Осигуравача Србије (Трешњиног цвета 1), одржаће конференцију на којој ће представити досадашње резултате рада Министарства као и планове за следећу годину.

 

Дому за децу ометену у развоју „Колевка“ уручена нова инвалидска колица

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Бојана Станић и амбасадорка Израела Њ.Е. Алона Фишер - Кам, свечано су уручиле инвалидска колица корисницима Дома за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици.

 

Нова инвалидска колица за децу из Дома „Колевка“

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Бојана Станић и амбасадорка Израела Њ.Е. Алона Фишер-Кам, у уторак, 18. децембра , у 11:30 часова, свечано ће уручити инвалидска колица корисницима Дома за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици (ул. Јаше Игњатовића бр. 6).

Oбележeна 104. годишњица од Колубарске битке

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводио је државну церемонију поводом обележавања 104. године од Колубарске битке у Спомен-храму са костурницом светог Димитрија у Лазаревцу у чијој крипти почива преко 40.000 српских и аустроугарских војника.