Aa

Aa

Фебруар 2015

Председник Владе Александар Вучић и министар за рад Александар Вулин у УГЦБ, Дом „Бежанијска коса“


Премијер Александар Вучић и министар Александар Вулин ће корисницима Дома уручити ТВ апарат, четири компјутера и медицинске апарате за пружање здравствене заштите хроничним болесницима.

Представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на презентацији налаза УНИЦЕФ-ове евалуације у области реформе дечије заштите


Поред презентације налаза регионалне евалуације УНИЦЕФ-а и осврта на његове препоруке, на Округлом столу ће бити речи о подршци биолошкој породици и улози центара за социјални рад у пружању подршке породицама са децом у ризику од институционалног смештаја.

Министар Вулин на 98. годишњици Топличког устанка


Државна церемонија ће се одржати у центру Прокупља код Споменика Топличанима палим у ратовима 1912-1918. и жртвама Народног устанка 1917. године. Церемонији ће присуствовати и представници Војске Србије, Општине Прокупље, удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије и грађани.

Министри Вулин и Удовичић у ,,Air Serbia’’ поводом запошљавања младих


У оквиру пројекта ће се кроз истраживање и разговор са водећим компанијама у Србији утврдити проблеми и осмислити методе за смањење незапослености младих што је један од основних циљева Владе Републике Србије. ,,Air Serbia’’ је прва компанија са чијим ће се руководством разговарати.

Инспектори у кладионицама затекли 28 радника „на црно”


Инспектори рада су због утврђених неправилности донели 20 решења у области радних односа и 64 решења у области безбедности и здравља на раду. Такође, због тога што запослени нису оспособљени за безбедан и здрав рад на радном месту, инспектори су донели и две забране рада.

Државни секретар Драган Поповић на Округлом столу о Предлогу Закона о борачко-инвалидској заштити


Иницијатори скупа су Удружење РВИ Србије свих ратова, Удружење „Српски ратни ветерани“ и Удружење ратних и мирнодопских војних инвалида Србије, а на Округлом столу ће учествовати и невладине организације окупљене у Коалицију против дискриминације и Коалицију за приступ правди.

Министар Вулин у Бачкј Тополи и Суботици


Потписивање Протокола означиће почетак организације овогодишњег међународног Кампа толеранције који, по девети пут, Фондација „Плави Дунав“ организује у Бачкој Тополи. Министар Вулин ће бити именован за почасног председника овогодишњег Организационог одбора Кампа.