Aa

Aa

Заједничким снагама до Србије без баријера

Заједничким снагама до Србије без баријера

Заједничким снагама до Србије без баријера

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић данас је на Златибору, на Међународни дан људских права, отворила Прву зимску школу Академије младих лидера са инвалидитетом и Други караван Омладинског клуба НООИС-а, и том приликом се полазницима, младим особама са инвалидитетом, захвалила на доприносу у изградњи Србије без баријера. 

 

„Хвала вам на вашој енергији, снази и вољи што заједнички градимо Србију без баријера, у складу са кампањом коју Министарство реализује“, поручила је Кисић Тепавчевић, честитајући Међународни дан људских права. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је навела да само заједничким снагама можемо унапредити положај особа са инвалидитетом и позвала особе са инвалидитетом да Министарству, које је њихов пријатељ, укажу шта је то што треба да се предузме како би тај циљ био у потпуности реализован.

 

Кисић Тепавчевић је додала да су, захваљујући енергији и ентузијазму помоћнице у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљане Барошевић, све активности на које су особе са инвалидитетом указале као неопходне у превазилажењу баријера, врло брзо и реализоване, чиме смо остварили њихове снове и жеље.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је нагласила да енергија и снага особа са инвалидитетом треба да буду подстрек за све и да свако од нас може много да научи из тога како се они носе са изазовима.   

 

Кисић Тепавчевић је Јелени Марић из Ужица, чланици Академије младих лидера са инвалидитетом, доделила награду „Ј=ДНАКИ”, за јавно деловање и друштвени активизам у борби против дискриминације особа са инвалидитетом у разним сферама живота. 

 

Јелена Марић је том приликом навела да је награда круна њеног досадашњег рада и да верује да ће, у сарадњи са Министарством, бити унапређени услови за живот и рад особа са инвалидитетом.

Отварању Прве зимске школе Академије младих лидера са инвалидитетом и Другог каравана Омладинског клуба НООИС-а, присуствоваo je председник Општине Чајетина Милан Стаматовић, као и представници удружења особа са инвалидитетом Златиборског округа.