Aa

Aa

Премијерка Брнабић и министарка Кисић Тепавчевић у Удружењу „Наша кућа“ о важности социјалног предузетништва

Премијерка Брнабић и министарка Кисић Тепавчевић у Удружењу „Наша кућа“ о важности социјалног предузетништва

Премијерка Брнабић и министарка Кисић Тепавчевић у Удружењу „Наша кућа“ о важности социјалног предузетништва

Читај ми

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић посетиле су Удружење за подршку особама ометеним у развоју „Наша кућа“, које се бави оснаживањем младих са интелектуалним потешкоћама и њихових породица и развијањем  производних линија социјалног предузећа.

 

Премијерка Брнабић истакла је да је Влада Републике Србије на јучерашњој седници усвојила Предлог закона о социјалном предузетништву, који ће помоћи да наше друштво буде још солидарније, да има још већу емпатију и да покаже још виши степен одговорности према најугроженијим категоријама нашег становништва.

 

Брнабић је навела да очекује да ће овај врло важан закон бити на дневном реду Народне скупштина Републике Србије у јануару 2022. године и да ће бити један од последњих закона који ће бити усвојен у актуелном сазиву републичког парламента.

 

„То је најбоља могућа порука, порука да бринемо о свим нашим грађанима, о најрањивијим категоријама и не само да бринемо, већ и да верујемо у њих, зато што им социјална предузећа омогућавају да  раде, да се осамостале и да имају приход за себе и на крају крајева, као што је неко од родитеља рекао, да имају у сваком смислу испуњен и смислен живот“, навела је Брнабић.

 

Министарка Кисић Тепавчевић  навела је да ће овај закон бити додатни ветар у леђа најрањивијим категоријама и социјалним предузећима, како би била још више успешна.

 

„Посебно смо срећни што смо успели да након више од 10 година, заједничким снагама, израдимо овај закон, за који се надамо да ће да покаже колико има значајан ефекат“, рекла је Кисић Тепавчевић и додала да је циљ социјалног предузетништва повећање запослености и јачање укључивања најрањивијих категорија.

 

Циљ социјалног предузетништва, како је нагласила, није добит, већ пре свега добробит за читаву друштвену заједницу, поготово за најрањивије категорије, за које се показало да имају неповољнији положај на тржишту рада.