Aa

Aa

Отворена кућа за смештај малолетних миграната без пратње у Лозници

Отворена кућа за смештај малолетних миграната без пратње у Лозници

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је кућу за смештај малолетних миграната без пратње у Лозници.
 

Том приликом он је истакао да је поносан што је Република Србија показала да је друштвено одговорна према мигрантима и да је у том аспекту узор многим земљама у Европској Унији, па и у свету.

 

„ Отварање ове куће је пример добре сарање, друштвене одговорности и доброг рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, хуманитарне невладине организације „Бордер фри“ из Швајцарске, општине Лознице и Центра за социјални рад. Kапацитет куће је за 15 особа“ рекао је министар Ђорђевић.

 

Представник невладине организације „Бордер фри“ Самир Шалаби истакао је да ће се сарадња са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на оваквим и сличним пројектима наставити.

 

„ Пројекат за ову кућу ће трајати две године, наког чега ће се кућа користити за децу из Србије. Циљ нам је да помогнемо деци мигрантима без пратње, али и локалном становништву“ рекао је он.