Aa

Aa

Министар Селаковић на састанку председницом Скупштине главног града Подгорице

Министар Селаковић на састанку председницом Скупштине главног града Подгорице

Министар Селаковић на састанку председницом Скупштине главног града Подгорице

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић састао се данас са председницом Скупштине главног града Подгорице др Јеленом Боровинић Бојовић, којом приликом су потврђени добри и пријатељски односи Србије и Црне Горе.

 

Председница Боровинић Бојовић изразила је дубоко саучешће поводом трагичких догађаја, који су се догодили у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду и у селу Мало Орашје, код Младеновца. Она је оценила да су мере, које су одмах предузете на иницијативу председника Александра Вучића и Владе Републике Србије, показатељ озбиљног приступа решавању тешке ситуације.

 

Говорећи о свом боравку у Београду, председница Скупштине главног града Подгорице истакла је да је долазак у Србију њена прва званична посета, те да је разлог томе афирмација и потврђивање блиских и пријатељских односа који вежу како две државе, тако и народ који у њима живи.

 

Министар Селаковић је потврдио да постоји доста простора за јачање постојеће, али и успостављање нових облика сарадње, посебно када је реч о систему социјалне заштите. Он је навео да се многе државе у Европи сусрећу са проблемом растућег криминала код деце, те да би заједнички одговор на тај изазов био од великог значаја, како за Републику Србију, тако и за Републику Српску, Црну Гору, Републику Северну Македонију, односно за земље у региону, које се суочавају са истим проблемом. Такође, саговорници су заједнички оценили да је потребно успоставити и непосредну сарадњу између центара за социјални рад, како би колеге, између себе, могле да размењују искуства и информације.

 

Поред наведеног, министар је нагласио да, поред јачања свих облика сарадње са Црном Гором – привредних, образовних, културних и других од значаја, интерес Србије јесте и да се Србима у Црној Гори не оспоравају њихова права, односно право на идентитет, језик, писмо, вероисповест и друга права, што је, између осталог, и европска цивилизацијска тековина.

 

Саговорници су се истакли да је зближавање између две земље и људи нешто што је извесно, али и што ће донети корист за обе стране.