Aa

Aa

Министар Ђорђевић учествовао на Панел дискусији „ Од шалтера до дигиталне трансформације“

Министар Ђорђевић учествовао на Панел дискусији „ Од шалтера до дигиталне трансформације“

Министар Ђорђевић учествовао на Панел дискусији „ Од шалтера до дигиталне трансформације“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић учествовао је на Панел дискусији „ Од шалтера до дигиталне трансформације“ која је одржана у оквиру Конференције е - Папир где је истакао да је Министарство којим руководи прво које је преместило свој сервис и апликације у јединствен Дата центар и сву документацију објединило на једном месту.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је процес увођења дигитализације успостављен захваљујући председници Владе Србије Ани Брнабић која је препознала значај ове области за грађане наше земље. 

 

Како је истакао, Министарство активно ради на доношењу Закона о социјалним картама чије се усвајање очекује на јесењем скупштинском заседању. Ђорђевић је нагласио да је за сваку промену у функционисању једне државе поред воље првенствено неопходан и законски основ, што је случај и код дигитализације. 

 

„У следећој години планирамо да уведемо комплетну дигитализацију социјалне заштите, уводимо „DMS“ систем који већ постоји у Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање и Националној служби з азапошљавање, јер желимо да сви документи који се преносе буду доступни и видљиви свима, наравно, у складу са овлашћењиима“, рекао је министар.

 

Такође, Ђорђевић је истакао и важност пројекта који је покренуо ресор којим он руководи у сарадњи са Министарством унутршњих послова и Министарством спољних послова, а који има за циљ стварање могућности да се електронски поднесе захтев за издавање виза са правом рада за стране држављане без доласка у Србију, чиме би им било знатно олакшала и упростила процедура приликом њиховог запошљавања у нашој земљи. 

 

„Увођењем овог јединственог управног места омогућили бисмо да цела процедура, приликом запошљавања странаца, буде завршена и пре него што дође у Србију. Желимо да је што више људи у Србији и да долазе овде да раде и верујем да ће увођење дигитализације у свим сферама то и омогућити. Следеће године очекујемо већи напредак у овој области“,  закључио је минситар.