Aa

Aa

Министар Ђорђевић састао се са амбасадором Србије у Русији Славенком Терзићем

Министар Ђорђевић састао се са амбасадором Србије у Русији Славенком Терзићем

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Републике Србије у Русији Славенком Терзићем о билатералним односима Србије и Русије.

 

Министар Ђорђевић је истакао да је Министарство изузетно посвећено наставку успешне сарадње са Русијом, посебно када је у питању област социјалног осигурања с обзиром на недавно потписан Споразум о социјалном осигурању између Републике Србије и Руске Федерације.

 

Такође, Ђорђевић је нагласио да очекује да ће у јануару бити потписан и административни споразум између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Министарства рада и социјалне заштите Руске Федерације за примену споразума између Републике Србије и Руске Федерације о социјалној сигурности, када председник Руске Федерације Владимир Путин буде у посети Србији.

 

Министар Ђорђевић и амбасадор Терзић су се сложили да је сарадња у области рада, запошљавања, борачких и социјалних питања са Руском Федерацијом на изузетно високом нивоу али да постоји простор за њено даље унапређење и интензивирање и да ће се за то додатно залагати у наредном периоду.

 

Амбасадор Србије у Москви Славенко Терзић посебно је истакао да је посета министра Ђорђевића Русији, у августу месецу ове године, пружила додатни подстицај да још сигурније наставимо пут ка јачању сарадње.